Визуални техники за решаване на проблеми и представяне на идеи

Проблем: Как да решаваме проблеми?

Решаването на проблеми, комуникирането и обясняването на идеи е постоянна грижа за бизнеса. Какво представляват проблемите? Има ли универсален подход за решаване на проблеми? Или поне такъв, който помага в решаването на определени категории бизнес проблеми? Как да представим решенията и идеите си така, че да бъдат по-лесни за разбиране от нашите клиенти и колеги?

Курсът е посветен на изкуството да се решават проблеми. Представя основни принципи за решаване на проблеми, представяне и обясняване на идеи. Разказва за визуални техники, които помагат да се гледа, вижда, представя и обяснява по-добре. Показва правила, инструменти и техники за по-добро визуално мислене. Демонстрира рамки за представяне и обясняване на идеи. Включва решаване на практически задачи и представяне на идеи с помощта на картинки.

Курсът демонстрира прилагането на визуалните техники за решаване на проблеми в контекста на добри практики за управление на проекти, дизайн и реинженеринг на бизнес процеси, проектиране на бизнес модел на предприятия/продукт/услуга и др.

За кого е курсът?

Мениджъри, предприемачи и иноватори, инженери и анализатори, специалисти по маркетинг и бизнес развитие, хора, ангажирани в разработването и анализа на бизнес модели.

Теми

Проблеми, задачи, идеи, визуално мислене

Процесът на визуално мислене

Генериране на идеи

Шест начина, по които гледаме

Как да накараме въображението да работи по-добре?

Рамки за представяне и обясняване на идеи

Конфигуратор на картинки за решаване на проблеми

Практическо прилагане на визуалните техники за проектиране на бизнес модел и бизнес процеси.

Цена

380 лева без включен ДДС.

Специални отстъпки за фирмени обучения и студенти.

Продължителност и форма

2 дни, интензивен присъствен семинар

Сертификат

Сертификат, издаден от Училище за бизнес компетенции.

Информация за изтегляне (PDF, 402.99 KB)